BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Melis László
Név: Melis László
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1953
  Zeneszerző
Egyéb elérhetőség: 1088, Budapest
Bródy S. u. 26.
Hungary
 
 
Melis László 1953. augusztus 14-én született Budapesten. Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hegedűszakán végezte. 1978-ban alapítója a kortárszenét játszó 180-as Csoportnak, amellyel Európa számos koncerttermében lépett fel az együttes 1990-es feloszlásáig. Öt darabot írt a csoport számára, amit lemezen is rögzítettek, és ez idő alatt több, a világ mai zenéjét meghatározó muzsikussal (Louis Andriessen, Steve Reich, Terry Riley) játszott együtt.

A 180-as csoport megszűnte után alapvetően zeneszerzéssel foglalkozott, két kamaraoperája: A mosoly birodalma (1985) és a Kleist meghal (1994). Több kantátát, nagyzenekari dalt, balettzenét és balett-kantátát (Gyöngykánon, 1994), kamara és szólóhangszeres darabokat (Black & White, 1999), valamint énekszextettre és ütőkre írt tételsorozatot (Az időről és a folyóról, 2000), illetve a Budapesti Csellóegyüttes részére (Csellómánia, 2000) egy négytételes darabot. Ezen kívül több tucat játékfilm, többszáz színházi előadás és rádiójáték zenéjét szerezte.

Díjak, elismerések
1995 Filmkritikusok Díja
2008 Erkel Ferenc-díj
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
BonBon Matiné zeneszerzői pályázat
Budapest
A cantus firmus tündöklése, bukása és újjászületése - Sándor László előadása 3/3.
Könyvtár
Zeneterápiás Klub │ Közösségi zeneterápia a pszichiátriai rehabilitációban
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek