BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Borgulya András
Név: Borgulya András
Születési hely: Szarvas
Születési dátum: 1931
  Zeneszerző
 
 
Szarvason született 1931. szeptember 15-én. Zeneszerzői tanulmányait 1950-1958 között a Budapesti Zeneakadémián végezte, először Viski János, később Szabó Ferenc irányításával. Első munkahelye a Népművelési Intézet volt. 1963 és 67 között kizárólag komponálással foglalkozott, majd 1967 és 74 között az Editio Musicánál dolgozott. 1976 óta az Operaház tagja és a Zeneakadémia tanára.

1980-ban Sonatájával Wieniawsky-versenyt nyer. 1986-tól csak tanítással foglalkozik. Ugyanekkor kezdi egy csellóiskola írását, melynek első kötete 1992-ben, a 2/1-es kötete 2003-ban jelent meg, ez utóbbi a Rózsavölgyi Zeneműkiadónál, a 2/2-es kötet jelenleg sajtó alatt van, a 3. kötet pedig előkészületben.

A felsoroltak mellett az amatőr zenekarok által is játszható műveket, az énekkari mozgalom részére kórusdalokat, népdalfeldolgozásokat, pedagógiai célból pedig kis zongora-, hegedű- és csellódarabokat írt. Ezenkívül Szalmás Piroska és Vándor Sándor hagyatékából több művet rekonstruált előadásra, felvételre és kiadásra. Nyugdíjas, 1994 óta Érden lakik.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
BonBon Matiné zeneszerzői pályázat
Budapest
Beethoven Budán - I. Budavári Beethoven Zeneszerzőverseny pályázati felhívása
Beethoven Budán Fesztivál
Zenetanári továbbképzés – szakmai nap 3/3.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek